Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Cezara

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek
kromki bułki 4 szt
jajko 2 szt
musztarda 1 łyżka
anchois
parmezan 3 płatki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Cezara

Sałatę opłucz, osusz, porwij na kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na 1/2 oliwy, wrzuć pokrojoną w kostkę bułkę, usmaż na złoto. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Jajka włóż na 2 min do wrzątku, rozbij, roztrzep z solą, utrzyj z rozgniecionymi anchois. Wymieszaj z reszta oliwy, musztardą, pieprzem i solą do smaku. Sosem polej sałatę. Posyp grzankami i parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 14.09.2011 16:22
o jej nazwa super
Monika192 22.11.2010 12:36
brzmi kusząco
aleida 08.06.2010 19:06
jedna z moich ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak