Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna gąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek
sól
tłuszcz
gęś patroszona 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna gąska

Gęś oczyścić, odciąć szyję i skrzydła, umyć nasolić i natrzeć majerankiem jamę brzuszną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić mięso. Po zrumienieniu powierzchni podlać wodą, przykryć i udusić do miękkości. Gotową gęś wyporcjować razem z kością.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak