Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 szt małej
ogórek kiszony 1-2 szt
cebula 1 szt mała
jabłko 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
Do rozdrabniacza włożyć umytą i pokrojoną na mniejsze części kapustę czerwoną ,ogórki kiszone i cebulę
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
Dodać obrane i umyte ,pokrojone na ćwiartki jabłko, skropić sokiem z cytryny
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
4
Przyprawić pieprzem
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty foto
5
Dodać umytą i osuszoną natkę pietruszki
Krok 5 - Surówka z czerwonej kapusty foto
6
Wszystko rozdrobnić
Krok 6 - Surówka z czerwonej kapusty foto
7
Dodać oliwę z oliwek ,wymieszać ,przyprawić do smaku solą .Podawać jako dodatek do obiadu do drugiego dania.
Krok 7 - Surówka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 25.08.2015 14:52
najlepsza jaka może być do ryb
Róża1 25.08.2015 13:59
pyszna !!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak