Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrusowa makrela z piekarnika

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 6 szt. średniej świeżej ryby
cytryna 1 szt.
sok z cytryny z 1/2 szt.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
sól do oprószenia (himalajska)
Pieprz ziołowy mielony Prymat do oprószenia (świeżo mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrusowa makrela z piekarnika

1.
Ryby należy przygotować dzień wcześniej, czyli dokładnie umyć, wypatroszyć, oczyścić, odciąć głowy i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zrobić nacięcia wzdłuż każdej ryby. Wnętrze ryby oprószyć przyprawą do ryby a wierzch oprószyć solą i pieprzem. Całość skropić cytryną.
2.
Na następny dzień cytrynę pokroić w cienkie plasterki i po 2 umieścić w środku każdej makreli. Rybę owinąć folią na dwa razy i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.08.2015 12:10
pysznie wygląda
RenataZ-et 25.08.2015 10:24
bardzo fajna rybka
Futka 25.08.2015 09:50
Przepyszna i niezwykle smakowita rybka :)
wedith1 25.08.2015 09:46
Oj zjadłabym taką makrelę :)
Maridka19 25.08.2015 08:45
Same pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak