Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek mrożony 500 g
sałata chrupiąca 2 główki
cebulka dymka 3 sztuki
bulion 100 ml
sól do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony na ciepło

Cebulkę pokroić w krążki, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, zeszklić. Sałatę porwać na kawałki, dorzucić do cebulki. Gdy sałata straci na objętości, zalać gorącym bulionem, wrzucić mrożony groszek i dusić wszystko razem przez ok 30 min. Doprawić do smaku. Podawać jako dodatek do mięs. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.09.2011 09:12
pycha
Magdalena80 03.05.2011 23:36
spróbuję
Smakosz6 06.04.2011 12:52
Radzę spróbować- to bardzo ciekawy pomysł na dodatek do obiadu, a rzadko spotykany:)
traktorek 04.04.2011 12:06
sałaty na ciepło nigdy nie robiłam
Kate131 01.11.2010 10:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak