Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybno-brokułowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z soli 4
brokuł kilka różyczek
zielona pietruszka posiekana 2 łyżki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybno-brokułowe

1.Filety posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie pokroić w drobną kosteczkę. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, później rozdrobnić go widelcem lub drobno pokroić.
2.Fileta, brokuła, pietruszkę, jajko oraz 3 łyżki bułki tartej i przyprawy wyrobić na jednolitą masę. Formować kotlety, lekko je spłaszczyć, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 07.09.2016 22:34
Z mięsem robiłam brokuły, ale nie z rybą. Trzeba będzie spróbować.
MałaMi89 25.08.2015 16:00
Pyszne połączenie :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak