Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dodatek do dań mięsnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
imbir
cukier
marchewka tarta 3 szt
ziemniaki surowe starte na małych otworach 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło stopione 4 łyżki
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dodatek do dań mięsnych

Marchewkę zalać 3/4 szkl wrzącej wody i gotować 15 minut, ostudzić. Ziemniaki wymieszać z żółtkami i tartą bułką, solą, cukrem, imbirem, masłem i marchewką osączoną. Białka ubić na sztywno pianę, wymieszać z ziemniakami. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. Piec 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 17.09.2010 13:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak