Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
małe bułki 2-3 sztuki
jaja 3 sztuka
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet pieczarkowy

umyte pokrojone pieczarki udusic w oleju razem z drobno pokrojoną cebulą.Bułki namoczyc i dokładnie odcisnąc.Przekręcic przez maszynkę przestudzone pieczarki,a następnie -bułkę.Do masydodac żółtka,sóli dokładnie wymieszac, na końcudodac ubitą pianę z białek.Zapiekac godzinę,najlepiejw naczyniu żaroodpornym.Po ostudzeniu podawac do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.01.2013 13:15
pychota;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak