Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dag
masło łyżeczka
mąka pszenna łyżeczka
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sok z cytryny 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 2 łyżki
cukier szczypta

Porada

Do buraczków można dodać: czosnek, chrzan lub odrobinę octu.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

Buraki gotujemy do miękkości, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, buraczki i smażymy około 3 minut. Do buraków dodajemy śmietanę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Smażymy jeszcze około 2 minut często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 25.08.2015 15:46
Ja też je często robię do obiadu
MałaMi89 24.08.2015 21:48
Uwielbiam jako dodatek do obiadu :)))
Ada-Gaba 24.08.2015 16:17
pyszne do II dania
gosia56 24.08.2015 16:10
pyszne buraczki;)
Gracer 24.08.2015 14:19
smaczne buraczki
Laila2786 24.08.2015 14:17
hmm uwielbiam takie buraczki
Justi2401 24.08.2015 14:08
Buraczki w każdej postaci u mnie są zawsze mile widziane :)
Futka 24.08.2015 12:16
Przepyszne buraczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak