Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z renklodów

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukru 70 dag
winogrona 6 liści
gałki muszkatołowej 1 łyżka
spirytusu 0,7 l
śliwki 1,5 renkloda

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z renklodów

Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Do szklanego słoja wrzucać owoce na przemian z cukrem i oczyszczonymi liśćmi winogrona. Po wierzchu posypać gałką muszkatołową. Zalać alkoholem. Słój szczelnie zamknąć i całość macerować przez tydzień. Przefiltrować nalewkę przez wielokrotnie złożoną gazę. Przelać do ciemnych butelek, zakorkować i odstawić najlepiej na kilka tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 28.01.2012 14:49
lubie
noculos 28.01.2012 14:49
lubie
Sarenka 16.08.2011 07:56
Zddegustowalo by sie :)
Smakosz6 27.07.2011 11:23
mmmmmmmm
pacpaw 03.07.2011 22:46
Renkloda Ulena czy może jakaś inna odmiana?
IlonaAlbertos 26.05.2011 22:53
Na pewno wspaniała :)
Mysiunia 03.10.2010 11:17
super! z chęcią bym taką spróbowala:)
cichor 21.08.2010 22:31
no no no na jesienny wieczór jak znalazł ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak