Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w syropie własnym

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w syropie własnym

Wiśnie dokładnie myjemy i suszymy. Drylujemy wszystkie owoce. Używamy tylko całych i świeżych, niezbitych owoców. Wrzucamy na patelnię, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu. Mieszamy cały czas owoce. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić a wiśnie powinny wypuścić swój prawdziwy sok. Proces powinien trwać 40-50 minut. Wlewamy bardzo gorące wiśnie wraz z syropem do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem i czekamy do całkowitego wystudzenia. Nie ma potrzeby pasteryzowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 11.07.2016 17:07
smaczne na kompot i ciasta
Ada-Gaba 23.08.2015 14:08
pyszne zapasy domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak