Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak a\'la kebab z dipem jajeczno-krabowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
przyprawa do gyrosa 4 łyżki
paluszki krabowe 3 sztuki
jogurt naturalny 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak a\'la kebab z dipem jajeczno-krabowym

Kurczaka oprószyć przyprawą do gyrosa i pieprzem, odstawić na 2 godziny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godziny. Po upieczeniu i ostygnięciu obrać udka z mięsa i posiekać je a w cieniutkie paseczki. Dip przygotować wg przepisu nr 39 w mojej księdze. Paseczki kurczaka ułożyć na półmisku, obok ułożyć dip. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 22.06.2012 12:04
porcja typowa dla mężczyzny:)
berys18 12.12.2011 11:31
smakowicie wygląda
Monika193
Monika193 14.11.2011 18:28
smaczny
ela16 20.10.2011 09:55
fajne
jogobella231
jogobella231 23.05.2011 09:38
super
Smakosz6 25.03.2011 10:21
jest super- polecam!
Grażyna13 26.02.2011 09:06
Super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak