Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior opiekany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 100-150 gram
sól do smaku 1 szczypta
olej do smażenia 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior opiekany

1.Kalafior oczyścić, umyć, podzielić na różyczki.
2. Wodę posolić-szczypta soli.
3. Ugotować kalafior-uważać aby nie rozgotować .Powinien być lekko twardy.
4.Kalafior ostudzić.
5. Panierować w jajku i bułce.
6. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.
7. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.08.2015 10:59
bardzo lubie
Ania67 22.08.2015 19:29
Przepadam za takim
w mojej kuchni 22.08.2015 17:30
pyszne jedzonko do zjedzenia..
Janina 22.08.2015 16:13
Fajny pomysł na kalafiora ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak