Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniakami, fetą i bazylią
Kroki postępowania
Na stolnice wysypujemy mąkę, dodajemy sól i ciepłą wodę, zagniatamy. Ciasto wałkujemy na cienki placek, wykrawamy kółeczka.
Smacznego.
mąka pszenna | 300-350 g |
woda ciepła | 200-250 ml |
sól | 1/2 łyżeczki |
ziemniaki ugotowane | 500 g |
ser feta | 250-300 g |
bazylia świeża | 2 łyżki - posiekana |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | 1 do smaku |
woda | |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: