Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet jabłkowo-gruszkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt.
gruszki 6 szt.
cukier 50 g
woda gazowana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet jabłkowo-gruszkowy

Owoce obieramy , kroimy w mniejsze kawałki i w rzucamy do rozdrabniacza. W tym czasie do szklanki wsypujemy 50g cukru i wlewamy pół szklanki wody gazowanej . Czekamy aż się cukier rozpuści. Gdy owoce się zmiksowały dodajemy rozpuszczony cukier z wodą i jeszcze miksujemy przez kilka sekund. Przelewamy do miski i zamykamy . Wstawiamy do zamrażalnika pamiętając aby co jakiś czas zamieszać. Gdy sie zamrozi jest już gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.08.2015 19:31
nie robiłam jeszcze nigdy , fajny przepis :-).
Margo1 21.08.2015 16:57
Taki juz robiłam, przepyszny w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak