Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki zapiekane z warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
sól
pieprz
jajko
majeranek
cebula biała 2 szt
fasolka szparagowa 150 g
pomidory 2-3 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki zapiekane z warzywami

Mięso mielone doprawić solą pieprzem majerankiem,dodać jajko i wyrobić masę mięsną.Z gotowej masy formować małe kulki ,które następnie podsmażyć na patelni.Gotowe pulpeciki przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem z patelni .Na wierzch ułożyć pokrojoną w półplasterki cebulkę,posiekany czosnek,fasolkę szparagową,i pokrojone w plastry pomidory.Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika na ok 20 min .Podawać z ziemniakami lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.03.2016 07:21
na pewno wspaniale smakują
Margo1 17.09.2015 20:06
Wygladają super
Pani Domu 21.08.2015 12:36
wyglądają pysznie
adelajda 21.08.2015 12:21
dobry obiadek :)
Bernadeta1 21.08.2015 09:57
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak