Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka z parówek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parowki drobiowe 2
jajko 2
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z parówek

Parówkę rozetnij wzdłuż ,nie docinając do końca z obu stron.
Nadać jej kształt serca ( można sobie pomóc spinając wykałaczką).
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć serce z parówki z obu stron.
Kiedy obsmażamy już z drugiej strony wyjąć wykałaczkę,a w środek serca wlewamy jajko. Doprawić solą.Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się białka.
Ostrożnie wyjmujemy na talerzyk. Dekorujemy zieleniną lub ketchupem...lub wg.własnego pomysłu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak