Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowe risotto z parmezanem i natką pietruszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1,5 szklanki
pieczarki 400 g
cebula 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
masło 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżeczki
śmietana kremówka 4 łyżki
parmezan starty
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowe risotto z parmezanem i natką pietruszki

na patelni roztopić masło, zeszklić cienko pokrojoną cebulę, dodać pieczarki i przekrojone ząbki czosnku, dusić kilka minut. Na osobnej, większej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić ryż, lekko podsmażyć, podlać wodą i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, dodać śmietankę, starty parmezan oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.03.2016 06:41
pyszny obiad!
Aannkaa82 21.08.2015 11:54
Fajny pomysł na risotto :)
RenataZ-et 21.08.2015 10:00
super danie
w mojej kuchni 21.08.2015 09:12
pyszne jedzonko..
Damiano
Damiano 21.08.2015 06:53
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak