Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa na ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
cukier waniliowy 1 opak
cukier puder 7 łyżek
jajko 1 szt
masło 1/3 kost
sok z cytryny 1 łyżka
zmielone migdały 50 g
Biszkopty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa na ciasto

Cukier waniliowy i puder zmiksować z jajkiem i żółtkiem. Dodać sok z cytryny , stopione masło, biszkopty i migdały. Wymieszać, gotową polewą polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak