Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indycze golonko z cebulą, kolendrą i limonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 3 szt
limonki 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 1/2 główki
kolendra mielona 1,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
sos sojowy 4 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: indycze golonko z cebulą, kolendrą i limonką

Do małej miseczki wlać sos sojowy, krem balsamiczny oraz wyciśnięty sok z 2 limonek. Dodać paprykę, kolendrę, estragon, pieprz. Wymieszać. Taką marynatą natrzeć umyte i osuszone mięso. Umieścić w naczyniu,obłożyć plastrami cebuli oraz limonki, przekroić główkę czosnku, która także należy umieścić przy mięsie, polać pozostałym sosem, owinąć szczelnie folią aluminiową i włożyć na całą noc do lodówki.

Na następny dzień mięso ponownie polać sosem osadzonym w naczyniu i piec w 180-200C aż mięso będzie kruche. Ostatnie 15-20min polecam piec z termoobiegiem. W trakcie pieczenia obracać mięso i polewać powstałym sosem.

Smacznego!


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 20.08.2015 15:47
Bardzo apetyczne miesko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak