Przepis i sposób przygotowania na: sernik z musem ananasowo-mandarynkowym i pistacjami oraz limonkowym lukrem
mus owocowy: mandarynki obrać, podzielić na cząstki, pozbawiając białych błonek/skórek. Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Owoce umieścić w blenderze i zmiksować. Mus odsączyć z soku na sicie.
masa serowa: zmielony twaróg utrzeć z cukrem, dodawać po jajku. Następnie dodać esencję, śmietankę i owocowy mus. Krótko zmiksować na niskich obrotach.
Masę serową przełożyć na podpieczony spód. Piec w temp.180C przez 15minut, a następnie przez 1h15minut w 160C.
lukier: do kubeczka wycisnąć sok z limonki, dodać cukier, ucierać łyżeczką na gładką, białą masę
wierzch: wystudzony sernik polukrować oraz ozdobić posiekanymi drobno pistacjami
Schłodzony sernik smakuje najlepiej!