Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowo - miodowa golonka z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 3 szt.
ziemniaki 6 szt.
marchewka 2 szt.
cebula 2 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
miód 3 łyżki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
piwo 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowo - miodowa golonka z indyka

Umyte i osuszone golonki nacieramy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość podlewamy olejem i odkładamy na kilka godzin do lodówki (można na całą noc). Po wyjęciu golonki z lodówki układamy ją na blachę. Dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę. Całość przykrywamy folią aluminiowa i pieczemy w temperaturze 180 stopni aż mięso będzie miękkie. Pod koniec pieczenia ściągamy folię aluminiową. Miód mieszamy z piwem. Marynatą smarujemy golonkę i pieczemy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 20.08.2015 13:12
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak