Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonej porzeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
cukier 300 gram
żelfix 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonej porzeczki

Porzeczki umyć i oddzielić od łodyżek. Przełożyć do garnka, dodać cukier i mieszając gotować na małym ogniu aż puści sok. Gotujemy ok. 20minut. Dodajemy żelfix i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty.
Przekładamy gorące do słoików i pozostawiamy pod przykryciem do góry nogami do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak