Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina wiśniowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 2 kg
cukier 600 gram
woda 800+100 ml
mąka ziemniaczana 6 łyżek
cytryna 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina wiśniowa

Kroki postępowania

1
Wiśnie wydrylować. Dodać cukier.
Krok 1 - Frużelina wiśniowa foto
2
Dodać wodę (800ml) i gotować ok. 10mimut. Z cytryn wycisnąć sok i dodać do gotujących się wiśni.
Krok 2 - Frużelina wiśniowa foto
3
W 100ml zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotujących się owoców. Całość energicznie mieszać i gotować jeszcze 5minut. Gorącą frużelinę przełożyć do słoików i zakręcić. Odstawić do góry dnem pod przykryciem.
Krok 3 - Frużelina wiśniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.08.2015 09:56
Bardzo lubię wiśniową frużelinę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak