Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
marchew 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 7-8 sztuk
seler 1 plasterek
cebula 2 sztuki
sól
olej 3-4 łyżki
koncentrat pomidorowy
posiekana zielenina 4-5 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Wieprzowinę pokroić w kostkę. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobniutko posiekaną cebulkę. Do cebulki dodać po łyżeczce ( można mniej lub więcej) obu papryk, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną w kostkę wieprzowinę, podsmażyć, pod koniec podsmażania dodać koncentrat pomidorowy. W międzyczasie do garnka włożyć warzywa, zalać je wodą i gotować. Do warzyw dodać podsmażoną wieprzowinę. Gotować do miękkości, przyprawić do smaku. Przed podaniem można posypać posiekaną drobno zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.11.2013 17:09
smaczna zupa
Gosia_60 19.08.2010 21:34
mogłabym jeść codziennie
Margo1 17.08.2010 21:37
Świetna jest
Ewa111 17.08.2010 19:30
Też lubię taką zupę
Iwusia 17.08.2010 17:42
Pyszności podajesz :) Ja też bardzo lubię gulaszową zupkę :)
pawel6 17.08.2010 17:08
jedna z moich ulubionych zup...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak