Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane cebulki.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zalewa

woda 2 szklanki
ocet pół szklanki
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat pół łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat kilka sztuk

Dodatkowo

cebulka około pół kilo
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane cebulki.

1. Składniki zalewy przekładamy do garnka,zagotowujemy i studzimy.
2. Cebulki obieramy i dokładnie myjemy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorąca wodą i gotujemy około 2-3 minuty,następnie odcedzamy.
3. Cebulki przekładamy do słoików.Zalewamy przestudzoną zalewą,wkładamy koper,zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.
4. Studzimy i przenosimy do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.08.2015 11:01
Dziękuję;)
Ola1young 20.08.2015 09:52
lubie taką cebulkę
gusia1000 20.08.2015 00:16
Pyszna zakąska.
bogusia 82 19.08.2015 21:02
Pyszna jest taka cebulka, wczoraj też marynowałam:)
Małgorzata92 19.08.2015 19:01
Akurat mamy sezon na cebulę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak