Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem imbiru oraz chilli

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 3 kg
cukier 1,5 kg
imbir starty 2 łyżki
chilli 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem imbiru oraz chilli

Kroki postępowania

1
Porzeczki obieramy z gałązek i myjemy. Zasypujemy cukrem, dodając od razu imbir oraz chilli.
Krok 1 - Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem imbiru oraz chilli foto
2
Stawiamy na kuchenkę, zagotowujemy. Następnie zmniejszamy moc palnika i gotujemy ok. 1-2 godz., do momentu kiedy woda odparuje i dżem zgęstnieje do oczekiwanej konsystencji.
Krok 2 - Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem imbiru oraz chilli foto
3
Gotowy i jeszcze wrzący dżem przelewamy do wyparzonych słoików, dobrze zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 3 - Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem imbiru oraz chilli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena 25.07.2016 09:06
Wygląda cudownie :)
Klausia 02.11.2015 11:03
to może być ciekawe doznanie :)
dollce 15.10.2015 13:09
super propozycja ;)
slodkieniebo 12.10.2015 10:25
Taki dżem jest idealny na dzisiejszą pogodę :)
tycjanowa 20.08.2015 15:25
Dziękuję ;)
tycjanowa 20.08.2015 12:28
I rzeczywiście smakuje ;)
Poison1988 20.08.2015 10:32
Świetne zdjęcie!
VioletoweKucharzenie 20.08.2015 08:48
to musi rewelacyjnie smakować:-)
mirosława4 19.08.2015 16:08
zapewne jest smaczny
tycjanowa 19.08.2015 15:09
dziękuję :)
2milutka 19.08.2015 14:52
Wspaniały dzem...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak