Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo- orzechowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajko 3 szt
cukier szklanka
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat łyżeczka
jabłka 6 szt
orzechy włoskie 3/4 szkl
rodzynki 4 łyżki

Polewa

masło 4 łyżeczki
cukier 4 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
mleko 3 łyżeczki
orzechy włoskie 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo- orzechowe

1. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w średnią kostkę. Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałki. Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach 36x24 wyścielonej pergaminem i pieczemy 40 minut w temperaturze 170 C. Studzimy

2.W rondelku roztapiamy masło dodajemy cukier mleko i kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciepłą polewę wykładamy na ciasto i posypujemy drobniutko pokrojonymi orzechami włoskimi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.08.2015 18:40
na pewno bardzo smaczne
Anna169Hosz 19.08.2015 15:03
Robię takie samo pyszne!
Marta Ryżek-Kalkowska 19.08.2015 13:16
Wspaniale się prezentuje:)
Justi2401 19.08.2015 13:01
Wygląda pięknie i na pewno rewelacyjnie smakuje :)
Zdzisław 19.08.2015 11:34
takie słodkości lubię
krokus 19.08.2015 10:13
smacznie wygląda
IZABELA29 19.08.2015 09:55
apetyczne ciacho
Mama niejadka 19.08.2015 09:34
Pyszne ciasto
aniagdz 19.08.2015 09:25
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak