Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki smażone bez tłuszczu z nadzieniem kapuściano-paprykowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na naleśniki

jajko 3 szt.
mąka 12 łyżek
mleko 1 szklanka
woda 3/4 szklanki
olej 6 łyżek
sól do smaku
cukier do smaku

Składniki na nadzienie

kapusta biała 1/2 główki
mleko 1 szklanka
cebula biała 2 szt
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 2 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki smażone bez tłuszczu z nadzieniem kapuściano-paprykowym

Wykonanie naleśników:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni i układać jeden na drugim.
Wykonanie nadzienia:
Kapustę pokroić w ćwiartki włożyć do garnka z wrzącym mlekiem. Dodać umyte i wyczyszczone z nasion papryki, również grubo pokrojone. Posolić, ugotować do miękkości aż do odparowania mleka. Następnie warzywa ostudzić na sicie i rozdrobnić blenderem. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu złociście, po czym wymieszać z rozdrobnionymi warzywami. Doprawić do smaku, nadziewać naleśniki, składać na pół i obrumienić lekko na patelni. Podawać do czerwonego barszczu, lub jako drugie danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.12.2015 08:19
smaczny pomysł
aniagdz 20.08.2015 07:51
dobry farsz
Monika-twin 19.08.2015 13:39
WYGLĄDAJĄ PYSZNIE.
Marta Ryżek-Kalkowska 19.08.2015 13:18
Wspaniale się prezentuje:)
adelajda 19.08.2015 12:13
Też smażę często bez tłuszczu
Aleksandra/Olcia 19.08.2015 10:38
ciekawy farsz
Futka 19.08.2015 06:24
Świetne i bardzo smakowite naleśniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak