Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 0,5 kg
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
ryż ugotowany 200 ml

Porada

Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz

Rybę oprószyć solą, pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju (nie rumienić) i odstawić do wystygnięcia. Na tym samym tłuszczu zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać startą marchew (na tarce o grubych oczkach) i podsmażać przez kilka minut. Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę, zaciągnąć koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku i poddusić do miękkości warzyw. Wystudzić.
Rybę rozdrobnić widelcem, połączyć z warzywami i ryżem, jeszcze raz przyprawić i schłodzić w lodówce (ok. pół godziny).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak