Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz z masłem i koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 50 dag
sól i pieprz
sok z cytryny 1/2
czosnek 2 ząbki
koperek pęczek
masło 4 łyżki
cebula zielona szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz z masłem i koperkiem

Filety rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny , nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie blaszkę wyścielamy folią aluminiową, wykładamy filety i posypujemy posiekanym koperkiem. Na filety wykładamy masło starte na tarce o dużych oczkach. Filety wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C pieczemy około 20 minut bez przykrycia. Podajemy z plasterkami ziemniaków i dekorujemy posiekaną zieloną cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 19.08.2015 09:07
fajne danie
mirosława4 18.08.2015 15:28
smaczna rybka
Margo1 18.08.2015 14:21
Moja ulubiona rybka
berys18 18.08.2015 09:38
pyszna rybka
Ania321 18.08.2015 09:07
smaczne danie, moje smaki :)
Anna169Hosz 18.08.2015 09:01
Prosto, klasycznie i bardzo smacznie.
Krzysztof15 18.08.2015 06:08
lubie dorszyka
Wiesława1 18.08.2015 05:06
Pyszna rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak