Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe w panierce z chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
chleb 8 kromek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka
jajko 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe w panierce z chleba

Fileta z kurczaka umyć, pokroić na kotlety i lekko rozbić, doprawiając solą i pieprzem. Chleb pokruszyć w małe kawałki (bez skórek z chleba, tylko "miąższ"). Kotlety panierować w mące, jajku i kruszynkach chleba. Smażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.08.2015 13:45
Wspaniale się prezentuje:)
Renata9 17.08.2015 21:20
Świetne kotleciki, takich jeszcze nie jadłam.
krokus 17.08.2015 20:09
robie podobne, pyszne są :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak