Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z młodą kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 70 dag
kapusta biała 1/2 główki młodej
ryż 1 woreczek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
jajko 2
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z młodą kapustą

1.Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kapustę pokroić w drobną kostkę, mięso zmielić. Do mięsa dodać przestudzony ryż, kapustę, przyprawę do gołąbków, jajka i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i obsmażyć je ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
2.Następnie kotleciki przełożyć do głębszego rondla lub patelni, podlać je wodą i dusić pod przykryciem. Następnie przygotować sos pomidorowy- przecier pomidorowy rozmieszać z około 0,5 l wody, dodać sól i pieprz, odrobinę przyprawy "kucharek" i podlać duszące się kotleciki. Gotować je na małym ogniu około 50-60 minut, obracając je co jakiś czas na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.08.2015 21:10
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak