Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca z piernikami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 2 puszki
masło 4 łyżki
miód płynny 4 łyżki
piernik 4 szt/katarzynki
płatki migdałowe 10 dag
sól do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca z piernikami

Wykonanie:
Ciecierzycę wyjąć z puszki, przepłukać na sicie. Na maśle z miodem podsmażyć starte pierniczki stale mieszając przez parę minut. Dodać płatki migdałowe, przyprawy do smaku i odsączoną ciecierzycę. Połączyć składniki, jeszcze chwilę podsmażyć i podawać, w razie potrzeby doprawić sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.10.2015 20:09
pierwsze widzę :)
Ewa Wojtaszko 18.08.2015 16:12
bardzo taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak