Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka sojowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soja 1/2 szklanki
mąka kukurydziana 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
aromat cytrynowy 1 szt
jajko 4 szt
margaryna 20 dag
proszek do pieczenia 12 garm
sól szczypta
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka sojowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ugotować soję w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić.
Krok 1 - Bułka sojowa foto
2
Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi.
Krok 2 - Bułka sojowa foto
3
Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Bułka sojowa foto
4
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą.
Krok 4 - Bułka sojowa foto
5
Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy .
Krok 5 - Bułka sojowa foto
6
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawać ze świeżym masełkiem lub konfiturą.
Krok 6 - Bułka sojowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 27.01.2016 12:55
smakowita bułeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak