Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle z boczkiem w sosie kurkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 gram
boczek parzony 300 gram
kurki 200 gram
cebula 2 sztuki
śmietana 18 proc 200 gram
białe wino 100 ml
sól do smaku
pieprz
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle z boczkiem w sosie kurkowym

Makaron ugotować al dente.
Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć. Cebulę pokroić w kawałki zeszklić na oliwie po czym dodać umyte kurki - całość smażyć ok 10 min. Dodać wcześniej usmażony boczek i całość zalać winem - dusić 2 min, następnie dodać śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko wymieszać, gotować 2-3 min i doprawić do smaku solą i pierzem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.09.2016 18:58
Syty makaron
halina17 17.08.2015 20:06
Dobre danie.
misia53 17.08.2015 12:21
jak słyszę KURKI to już mi się chce jeść
Anna169Hosz 17.08.2015 11:29
Bardzo apetycznie się prezentuje.
brioszka 17.08.2015 11:08
moje smaki :)
Mniam 17.08.2015 10:57
Już się zrobiłam głodna :) pyszne danie!
gosia56 17.08.2015 09:24
pyszne jedzenie;)
IZABELA29 17.08.2015 09:11
pyszne danie
olkaaa 17.08.2015 07:37
kusząca propozycja
gosia1988 17.08.2015 07:36
smaczne danie
norweska20 17.08.2015 00:21
smakowite zestawienie...
wwwiolka 16.08.2015 22:15
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak