Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie z kompotu 1 litr wraz z kompotem
cukier do smaku
śmietana 30% 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Wiśnie wraz z kompotem przelać do garnka, wlać szklankę wody i zagotować. Dodać cukier wedle uznania. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w dwóch łyżkach zimnej wody, dodać śmietanę i wymieszać, dolać kilka łyżek gorącej zupy i rozmieszać. Śmietanę wlać do zupy i zagotować. Zupę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 16.08.2015 22:03
to jest mój koszmar z dzieciństwa ,,,chyba jedyny,ta i inne zupy owocowe
Katarzyna/kate1980 15.08.2015 21:08
uwielbiam tę zupę, a w tym roku jej nie robiłam :(
Bernadeta1 15.08.2015 21:06
pyszna zupka na upały
Skotka 15.08.2015 19:11
Smaki mojego dzieciństwa:) Pyszna, teraz po wielu latach też czasem gotuję:)
ilka01 15.08.2015 18:31
takiej zupy jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak