Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka ze szpinakiem i piersią z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 40 dag
jajko 5 szt.
majonez 0,5 szkl.
pieczarki 25 dag
pierś z kurczaka 3 szt.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia
papier do pieczenia
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka ze szpinakiem i piersią z kurczaka

Kroki postępowania

1
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Ser, jajka oraz majonez łączymy ze sobą i wykładamy na blachę na papier do pieczenia lub folię.
Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni.
Krok 1 - Roladka ze szpinakiem i piersią z kurczaka foto
2
Pierś kroimy w słupki, przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką oraz sola.
Szpinak smażymy i również przyprawiamy.
Pieczarki kroimy w kosteczkę wraz z cebula i podsmażamy oraz przyprawiamy.
Krok 2 - Roladka ze szpinakiem i piersią z kurczaka foto
3
Kiedy ciasto do rolady się upiecze wykładamy na blat i ściągamy folie lub papier do pieczenia.
Na brzegu rolady układamy pierś z kurczaka, podsmażone pieczarki z cebulą oraz szpinak. Wszystko układamy jedno obok drugiego.
Zwijamy roladę i wkładamy do piekarnika na 25 min w temp. 180 stopni.
Krok 3 - Roladka ze szpinakiem i piersią z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.08.2015 17:34
pyszne jak dla mnie roladki
Janina 15.08.2015 11:45
Smaczne mięsko;)
bertpvd 15.08.2015 10:44
pyszna roladka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak