Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 150 g
śmietana 30% 125 ml
masło 50 g
sok z cytryny 1/2 cytryny
maliny mrożone 1-2 garście - do podania
babeczki kruche 35-40 szt - małe do wypełnienia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek

Kroki postępowania

1
Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy sok z jednej cytryny oraz pokrojoną dość drobno białą czekoladę i masło.
Krok 1 - Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek foto
2
Rondelek ustawami na małym ogniu i mieszając rozpuszczamy wszystko do jednolitej konsystencji.
Krok 2 - Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek foto
3
Gorącym kremem napełniamy kruche babeczki.
Krok 3 - Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek foto
4
Układamy na wierzchu mrożone owoce.
Krok 4 - Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek foto
5
Wstawiamy do lodówki i wyciągamy tuż przed podaniem.
Krok 5 - Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.08.2015 12:12
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak