Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona z warzywami Zewy

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

golonka wieprzowa 2 szt
pieczarki 500 g
papryka czerwona 1 szt
por 15 cm
marchew 1 szt
ziemniaki 5 szt

Przyprawy do smaku

Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól
czosnek 1 łyżeczka w płatkach
suszone pomidory 1 łyżeczka w igiełkach

Do golonki ( gotowania )

woda 3 l
sól do smaku
czosnek 2 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 ziarno

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona z warzywami Zewy

Kroki postępowania

1

Golonki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem czosnku i liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Przestudzić.
Ziemniaki i marchewkę obrać, z papryki usunąć gniazdo nasienne, pieczarki oczyścić.
Przygotowane warzywa pokroić, ziemniaki i paprykę w dużą kostkę, pora i marchewkę w krążki a pieczarki na ćwiartki.
Krok 1 - Golonka pieczona z warzywami Zewy foto
2
Wszystko wrzucić do miski, dodać czosnek, pomidory i resztę przypraw i wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, przełożyć warzywa
Krok 2 - Golonka pieczona z warzywami Zewy foto
3
i w środek ułożyć golonki, oprószyć je potem słodką papryką.
Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
Od momentu zagrzania się go do 180 stopni piec przez 60-70 minut.
Podawać na gorąco.
Krok 3 - Golonka pieczona z warzywami Zewy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.09.2015 10:17
pyszne danie
ZEWA 15.08.2015 17:33
To prawda dobre choć bardzo kaloryczne
Damiano
Damiano 15.08.2015 06:37
bardzo dobre
wwwiolka 14.08.2015 22:21
Bardzo fajny przepis.
Wafelek2601 14.08.2015 21:04
Przepysznie wygląda
gosia1988 14.08.2015 20:48
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak