Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone w wekach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby
woda
pieprz lub liście laurowe
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone w wekach

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić, sparzyć. Od-cedzić, włożyć do naczynia, wlać na jego dno nie¬wielką ilość wody, posolić i dusić około 30 minut. Dodać pieprzu ewentualnie liść laurowy. Następnie włożyć do słoików-weków, zamknąć i gotować do 1 godziny od momentu zagotowania wody. Następnego dnia gotować powtórnie 30-45 minut w celu zniszczenia drobnoustrojów, które mogłyby się rozwinąć po pierwszym gotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak