Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz wieprzowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 80 dag
smalec 4 łyżki
cebula biała 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 2 szt
pomidory 2 szt
ziemniaki 1 kg
zacierka 10 dag
papryczka chili 1 szt
bulion warzywny 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz wieprzowy

Wykonanie:
Mięso umyć, pokroić w kostkę i włożyć do rondelka na rozgrzany smalec wraz z pokrojona cebulą i posiekanym czosnkiem. Smażyć mieszając co jakiś czas. Wlać bulion, włożyć pokrojone pomidory, oczyszczoną z nasion paprykę i pokrojone ziemniaki. Dusić około pół godziny, następnie dodać kluseczki, doprawić do smaku i dogotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.01.2017 18:41
smaczna zupa
berys18 28.12.2015 08:20
dobra, pożywna zupa
Pani Domu 15.08.2015 09:53
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak