Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w słoikach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka bez włókien 2 kg
sól
sól 1,5 łyżki
cukier 1/2 łyżki
Zalewa: 1 litr
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w słoikach

Fasolkę przebrać, umyć, zalać gorącą, osoloną wodą i gotować 3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Układać ciasno w słoje, pozostawiając około 3 cm wolnej przestrzeni od góry słoja. Zalać zalewą, zamknąć słoje i gotować przez 2 dni po 30 minut od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.01.2013 13:22
pychota;]
aacaac 20.07.2011 08:12
extra
klaudusia198888 01.01.2011 23:49
uwielbiam fasolke szparagowa
alaaa 17.08.2010 18:53
idealna na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak