Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
ocet 10 % 1/2 szkl
woda 1 szkl
kilka gożdzików
ziele angielskie
starta gałka muszkatołowa
sól, cukier
olej 1 łyżeczka na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w occie

Umytą paprykę sparzyć wrzątkiem, wyjąć i prze¬lać zimną wodą. Oczyścić z pestek. Całą albo po¬dzieloną na części ułożyć w słoikach. Zalać octem zagotowanym z wodą i przyprawami. Do każdego słoika wlać 1 łyżeczkę oleju. Zamknąć. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak