Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki owsiane

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 25 dag/dowolny
drożdże 2 dag
jajko 2 szt
masło 5 dag
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
ocet 1 łyżka
cukier waniliowy 1 szt
olej do smażenia
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki owsiane

Wykonanie:
Płatki zmielić w młynku lub blenderem . Drożdże utrzeć ze szczyptą cukru, 3 łyżkami mleka i łyżką zmielonych płatków. Następnie odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Utrzeć żółtka z cukrem , połączyć z mąką i rozczynem. Wyrobić masę, dodać stopione masło, ocet i sól do smaku. Ponownie wyrobić ciasto ręką i odstawić do wyrośnięcia. Podwojone ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć na rumiano, osączyć na bibule i posypać cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 18.08.2015 09:22
ciekawy przepis :)
Saga123 14.08.2015 16:16
smakowite :)
Agnieszka-87-25 14.08.2015 14:26
ale wspaniałosci
monika141 14.08.2015 13:55
smaczne i zdrowe
Wacław 14.08.2015 10:31
na pewno pyszne i zdrowe
Krystyna32 14.08.2015 09:42
bardzo smaczne
jagoda5913 13.08.2015 22:39
super danie
gusia1000 13.08.2015 22:24
Zdrowe jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak