Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
woda 1 szkl
ocet 1 szkl
cukier 1/2 kg
golonki 1-2 szt
cynamon 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w occie

Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki, wy¬drążyć (usunąć nasiona). Włożyć do wody z odrobiną octu, by nie sczerniały. Zagotować podaną w składni¬kach wodę z octem, cukrem i przyprawami. Do gorącego syropu włożyć gruszki. Gotować 15 minut. Przełożyć je do słoików. Zalać tym samym syropem, zamknąć słoiki i za pasteryzować. Można dać nieco mniej octu i mniej cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak