Gruszki w occie

Gruszki w occie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
  • woda

    1 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    1/2 kg
  • golonki

    1-2 szt
  • cynamon

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki, wy¬drążyć (usunąć nasiona). Włożyć do wody z odrobiną octu, by nie sczerniały. Zagotować podaną w składni¬kach wodę z octem, cukrem i przyprawami. Do gorącego syropu włożyć gruszki. Gotować 15 minut. Przełożyć je do słoików. Zalać tym samym syropem, zamknąć słoiki i za pasteryzować. Można dać nieco mniej octu i mniej cukru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat