Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
marchewki 2
ziemniaki 6
łopatka wieprzowa 70 dag ugotowana
kiełbasa 2
wędzony boczek 20 dag
mąka pszenna 2 duże łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
kostka rosołowa
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

1.Kapustę poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić w słupki. Wszystko zalać 3 litrami wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól i gotować około 40 minut.
2.Kiełbasę pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni teflonowej, następnie dodać do gotującej się zupy, bez wytopionego tłuszczu. Mięso z rosołu pokroić również w kosteczkę i dodać do zupy. Kiedy ziemniaki i marchewka będą już miękkie, przyrządzić zasmażkę.
3.Zasmażka- boczek pokroić w drobną kosteczkę, zrumienić. Dodać 2 łyżki mąki i także ją zrumienić, co jakiś czas mieszając, po czym dodać do gotującej się zupy i wymieszać. Dodać kostkę rosołową, kucharka i gotować jeszcze 5-7 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.08.2015 21:16
Pyszna zupa
gosia1988 13.08.2015 17:54
lubię taką
Babeczka35 13.08.2015 16:36
Pyszna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak