Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście naleśnikowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jabłka 4-5
olej do smażenia
cukier puder
cynamon Prymat

ciasto naleśnikowe

mleko 2% 1 szklanka
woda mineralna 1 szklanka gazowana
jajko 2
cukier 2 łyżki
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
1.Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe. Musi ono być gęste, toteż ilość mąki zależeć będzie od konsystencji ciasta.
Krok 1 - Jabłka w cieście naleśnikowym foto
4
Jabłka obrać, pokroić w plastry i wydrążyć.
Krok 2 - Jabłka w cieście naleśnikowym foto
5
Jabłka maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano, z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem lub/i cynamonem.
Krok 3 - Jabłka w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 14.08.2015 11:03
smak dzieciństwa ,pychota :)
Zdzisław 14.08.2015 08:12
takie słodkości lubię
Jadwiga/Jaga85 13.08.2015 21:58
Pyszne jabłuszka:)
IKrakowianka 13.08.2015 20:25
uwielbiam takie jabłka w cieście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak