Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety baranie po podlasku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 30 g
śledź osolony 1 szt
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 g
jaja 2 szt
bulion 1 szkl
białe wino 1 szkl
sól, pieprz
baranina 0,5 z łopatki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety baranie po podlasku

Baraninę dobrze wyżyłować, posiekać, dodając świeżą słoninę. Z wymoczonego śledzia usunąć ości, posiekać razem z mięsem, dodać pieprz, drobno posiekaną cebulę, szczyptę soli. Masę wymieszać dokładnie z jajami, dodać tartą bułkę. Zrobić małe kotlety i włożyć do rondla, zalać szklanką rosołu i szklanką białego wina, dusić razem. Dodać pokrajaną drobno włoszczyznę i dusić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak