Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biedronki na krakersach

5.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 10 sztuk
serek śmietankowy 70 g. twarogowego
szczypiorek 1 pęczek drobnego
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
oliwki czarne 10 sztuk
ketchup łagodny

Porada

Słona przekąska która zachwyci nie jednego gościa małego czy dużego.

Przepis i sposób przygotowania na: Biedronki na krakersach

Z pomidorków usunąć szypułki , umyć osuszyć. Każdego pomidora oraz oliwkę przerobić na pół wzdłuż. Szczypior umyć , osuszyć , posiekać drobno. Każdego krakersa posmarować serkiem śmietankowym oraz posypać szczypiorkiem. Położyć połówkę pomidora oraz oliwki , tworząc biedronkę. Kropki na pomidorze zrobić z serka , oczy na oliwce z ketchupu. Krakersy ułożyć na talerzu posypanym resztą szczypiorku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 13.10.2015 15:21
piękna ozdoba stołu i smaczna przekąska
Stenka 12.09.2015 12:57
Fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak